Den amerikanske bilprodusenten Fisker hevder den kommende modellen Karma kun skal bruke 0,35 liter per mil på blandet kjøring. Co2-utslippet blir på 83 gram per kilometer.

Den svært så luksuriøse sedanen for fire er nemlig en plug-in hybrid som ved hjelp av to elektriske motorer kan kjøre åtte mil på strøm alene, skriver leftlanenews.com.

Når batteriet er tomt starter en bensinmotor opp for å lade batteriene.

De elektriske motorene yter 403 hestekrefter, noe som ifølge produsenten gir en tid fra null til 100 km/t på omkring seks sekunder. Toppfarten er på 201 km/t.

Bilder:

Designeren bak bilen er danske Henrik Fisker, som tidligere har tegnet Aston Martin DB9 og BMW Z8.

Selskapet mener at hele 941 millioner liter bensin kan spares om det selges 15.000 Karma-er årlig frem til 2016. Grunnprisen i USA ligger på 88.000 dollar, eller drøye 520.000 kroner. Hva slags påslag i prisen vi må regne med for å hente en Fisker Karma til Norge er vanskelig å si, da man ennå ikke vet hvordan biler med eldrift, men med en bensinmotor som lader batteriet, skal avgiftslegges.

Bilen skal etter planen produseres i Finland, og vises under bilutstillingen i Frankfurt, som åpner neste uke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.