Ved nyttår var verdien på samtlige aksjer på Oslo Børs på 2.157 milliarder kroner. Siden den tid har 21,7 prosent av verdiene rett og slett forsvunnet.

Mandag er den samlede markedsverdien av alle aksjene på børsen under 1.700 milliarder kroner.

Det betyr at mer enn 460 milliarder kroner er revet bort i løpet av de 14 handelsdagene på Oslo Børs så langt i år.

Følger med
Oslo Børs er bekymret over utviklingen:

- Vi følger ekstremt godt med. Det er en uvant situasjon med tanke på det som har skjedd de siste fem årene. Det er en spennende situasjon og det begynner å bli ganske alvorlig, selv om de fleste eksperter ikke setter noe likhetstegn mellom det som skjer her på børsen og det som skjer i norsk økonomi, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til DN.no.



- Det er likevel ganske alvorlig for mange av våre kunder, altså selskaper og investorer, samtidig som det er alvorlig for Oslo Børs, sier Olsen.

Les også: - Det begynner å bli alvorlig

Av de mest omsatte aksjene på Oslo Børs er det StatoilHydro som har falt mest i verdi siden nyttår. Markedsverdien har falt med 95,7 milliarder.

StatoilHydro er ned nærmere fem prosent mandag og har dermed en markedsverdi på 443 milliarder kroner.

Solenergiselskapet Renewable Energy Corporation (REC) er selskapet som har hatt det største kursraset siden nyttår, et fall på nærmere 52 prosent. Det gir solenergiselskapet andreplassen på listen over største verditap.

På litt over to uker har markedsverdien falt med over 70 milliarder kroner.

Følg utviklingen i aksjemarkedet på DN Finans!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.