DN presiserer
Gründerne i Euroteam ble frikjent i Oslo tingrett 22. september 2016. Kjennelsen ble ikke anket. Euroteam-gründernes advokat Nicolai V. Skjerdal understreker at det fremgår av kjennelsen at Euroteam har tatt ansvar overfor billettkjøperne da IOC truet med å ugyldiggjøre kjøpte billetter. Han viser videre til at Euroteam ønsket at kundene skulle få pengene tilbake i tide for å kunne områ seg, for eksempel kjøpe billetter hos en annen leverandør.

OL i London setter i gang på fredag. Euroteam har solgt 20.000 billetter til arrangementet, billetter som med stor risiko ikke vil bli levert eller er ugyldige. Ifølge en kjennelse fra Oslo byfogdembete fra 1. juni i år skriver dommer Steinar Iversen at det er helt i det blå om kundene vil få gyldige OL-billetter, skriver Dagens Næringsliv.

Iversen viser til at «London Olympic Games Act 2006» forbyr salg av OL-billetter uten gyldig autorisasjon, noe Euroteam ikke har. Nå sier ledelsen i selskapet at inntektene fra billettsalget, på 50 millioner kroner, er brukt opp.

Slo alarm
I vår slo det nederlandske betalingsselskapet Global Collect (GC) alarm om Euroteam sitt omfattende salg av billetter til London OL. Det nederlandske selskapet har nå saksøkt Andreas Gyrre og Atle Øyvind Gunnheim Barlaup, som står bak Euroteam, og har nå tatt arrest i de to billettgründernes eiendommer og aksjer for tilsammen 50 millioner kroner.

I tillegg er de to er nå siktet for grovt bedrageri av politiet.

Pengene brukt opp
I følge GC har Euroteam allerede brukt opp salgsinntektene for OL-billettene.

Euroteam har innrømmet at billettinntektene er gått inn i den daglige driften, men mener det ikke er noe ulovlig ved det.

Dommer Steinar Iversen har lagt til grunn at Euroteam ikke vil greie å levere OL-billettene det har solgt.

Iversen skriver videre at det er det nederlandske selskapet som vil bli sittende med betalingsansvaret for OL-billettene, til tross for at det er Euroteam som har fått betalt for billettene.

«Ifølge Barlaup har den olympiske komité uttalt at Euroteams billetter vil bli ugyldiggjort», skriver dommeren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.