Advokatfirmaet Wikborg Rein får kritikk for flere brudd på arbeidsmiljøloven og granskes nå av Arbeidstilsynet, skriver Dagens Næringsliv.

En som hadde hektiske dager på jobben hos Wikborg Rein i mars, var advokatfullmektig Martine C. Dysvik (28).

Siste innspurt før en stor voldgiftssak resulterte i at hun på én uke registrerte og fakturerte mer enn 93 arbeidstimer. Med syvdagers-uke tilsvarer det 13 timer på jobb hver eneste dag.

-Må forvente 13 timer

Med én fridag i løpet av en arbeidsuke på 93 timer blir det 15,5 arbeidstimer per dag - for eksempel fra klokken 07 til 22.30.

- Det var en litt spesiell situasjon. Det var siste innspurt i saksforberedelsene, og når jeg ikke er så rutinert ennå, legger jeg også litt tid i å få det så bra som mulig, sier Dysvik til DN.

Martine C. Dysvik mener 13-timers dager er noe man må forvente i de store advokatfirmaene.

"Ekstra ansvar"

Arbeidstilsynet er langt fra av samme oppfatning. Dysviks 93-timers uke i begynnelsen av mars er et av skrekkeksemplene i en tilsynsrapport fra Arbeidstilsynet.

«Wikborg, Rein & Co har uansett hva man måtte mene om hva som skal til for å bli en god advokat, en plikt til å sørge for at advokatfullmektigenes arbeidsbelastning ikke blir så omfattende at det går ut over deres helse og velferd. I en situasjon hvor man har med unge ambisiøse arbeidstakere som har et stort ønske karrieremessig, og som dermed har vanskeligheter med å si nei, har arbeidsgiver et ekstra ansvar med å ha oversikt og følge opp den enkeltes arbeidsbelastning», heter det i tilsynsrapporten etter besøket hos Wikborg Rein.

Les også: -Mye overtid kan gi angst

Ifølge DN er Wikborg Rein en av flere profilerte advokatfirmaer som er satt under lupen av Arbeidstilsynet.

Dersom vilkårene for å arbeide overtid er oppfylt, kan arbeidsgiver i kraft av sin styringsrett ifølge Arbeidstilsynet pålegge overtidsarbeid i inntil: 10 timer i løpet av sju dager; 25 timer i løpet av fire sammenhengende uker ; 200 timer i løpet av 52 uker

Samlet arbeidstid må ikke overstige 13 timer i løpet av 24 timer eller 48 timer i løpet av sju dager.

Les også: "Moderne slaveri"


Er reglene for overtidsbruk i næringslivet for strenge ?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.