Fortuna-trioen Ole Z. Børresen, Knut Stärk-Johansen og Frode Trollebø har vært involvert i 30 konkurser.

Kreditorer og aksjonærer har tapt over 500 millioner etter alle konkursene hvor Fortuna-trioen har vært involvert. Nå er de tre mennene siktet av Økokrim , skriver Dagens Næringsliv.

- Det er foreløpig kun en siktelse, videre etterforskning vil bekrefte eller avkrefte siktelsen, sier etterforskningsleder Bård Thorsen i Økokrim til DN.

Skakkjørt selskap
Gjennom et sinnrikt system av selskaper har millioner av kroner forsvunnet. Fortuna Group har vært morselskap for mange av selskapene.

Aminotech er et av selskapene som ligger skakkjørt igjen etter Fortuna-trioen. Fra sommeren 2002 frem til trioen ble kastet på dør i 2005, var Knut Stärk-Johansen daglig leder i selskapet, mens Ole Zimmermann Børresen satt som styreleder.

- Ubehagelig
- Jeg er ikke redd for dette i det hele tatt, og jeg ser frem til å bli ferdig med det. Men det er selvfølgelig ubehagelig for familien, sier Ole Z. Børresen til DN.

Han er etter det DN erfarer siktet for å ha medvirket til tapping av totalt 28 millioner kroner fra Aminotech, i likhet med Knut Stärk-Johansen, Frode Trollebø og Arnt Aspnes. Aspnes har i mange år ført regnskapene for Fortuna-trioens mange selskaper.

Også Frode Trollebø holder roen.

- Jeg er helt avslappet, sier han.

Knut Stärk-Johansen og Arnt Aspnes ønsker ikke å kommentere siktelsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.