Inngangsbilletten for å starte et aksjeselskap senkes fra 100.000 til 30.000 kroner, kunngjorde næringsminister Trond Giske (Ap) på en pressekonferanse om aksjeloven fredag.

NHO applauderer og påpeker at organisasjonen har bedt om dette på vegne av bedriftene.

– Nå blir det mye mer attraktivt for gründere å starte bedrift gjennom norsk aksjeselskap. Med lavere krav til aksjekapital og bortfallet av revisjonsplikten tror jeg vi ikke ser mange flere nye norskregistrerte utenlandske foretak, sier Petter Haas Brubakk, direktør for næringspolitikk i NHO.

Tusener av norske næringsdrivende har de senere årene valgt å drive gjennom såkalte NUF-er, særlig britiske, for å få gunstigere betingelser.

– Vi tror også det er enklest for både norske bedrifter og private å handle med norske selskaper, sier Brubakk.

I 2010 ble det registrert 14.000 nye aksjeselskaper i Norge, og 9.400 av dem hadde lovens minstekrav – 100.000 kroner – i aksjekapital, ifølge NHO.

– Når to av tre nye selskaper etablerer seg med lavest mulig kapitalinnskudd, tyder det på at gründere har vært tvunget til å investere mer enn nødvendig. Det overflødige kravet til kapital på noen hundre millioner årlig kan vi nå unngå, sier Brubakk. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.