Den amerikanske finansindustrien forbereder seg nå på nok en runde med oppsigelser, skriver Financial Times.

For i tillegg til de 150.000 som allerede har fått sparken globalt i finansindustrien, kan det komme massive oppsigelser på så mye som 70.000 arbeidsplasser på Wall Street i tiden fremover.

Jobbkuttene er ventet å komme hos investeringsbankene og hos meglerhusene som har blitt hardt rammet av finanskrisen og den totale tørken i kredittmarkedene.

- Fjerde kvartal kommer til å bli veldig nedbrytende, sier analytiker Meredith Whitney i Oppenheimer til FT.

Falt mer enn kuttene
- Man ser nå på om man skal kutte 25 til 30 prosent av de ansatte. Men hvis man virkelig ser på det, så har jo inntektene falt mye mer enn det siden toppen, legger Whitney til.

Goldman Sachs, som har greid seg bedre enn sine konkurrenter gjennom krisen, er nå i ferd med å kutte 10 prosent av sine 32.500 ansatte. Citigroup er i ferd med å sparke 23.000 ansatte, Merrill Lynch har kuttet 5.700 mens Morgan Stanley har avskjediget 4.400.

Dette kommer på toppen av de antatte kuttene på 23.000 ansatte etter Bear Stearns og Lehman Brothers-kollapsene.

Ifølge analytikere er kandiater for ytterligere kutt Merrill Lynch, Citigroup, Morgan Stanley og Goldman Sachs.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.