Mercedes' minstemann A-klassen har vel aldri fremstått som den mest dynamiske og freshe bilen i våre øyne. Dette ser det ut til at Mercedes nå vil ha slutt på.

Hvis produksjonsutgaven av neste A-klasse bare får et snev av likhet med denne konseptbilen, snakker vi om et ganske så massivt ansiktsløft.

Se store bilder:

Mercedes selv mener bilen kan komme fra en annen planet, vi nøyer oss med å si vi ser likheter med design fra den andre siden av kloden, linjene minner om konseptbiler fra flere asiatiske produsenter. Mercedes hevder designerne var inspirert av vind og bølger, samt også innslag fra flydesign. Man kjenner også igjen trekk fra de senere konseptbilene som CLS Shooting Break og F800.

Mercedes er den eneste av prestisjeprodusentene som har en bil i klassen for små flerbruksbiler, men dette nye designet beveger seg definitivt nærmere konkurrentenes modeller som Audi A3 og BMWs 1-serie. Den lekre fronten kjenner vi også fra produksjonsmodellen CLS.

Les test av CLS: Øverst fra fruktfatet

Under overflaten er de tekniske høydepunktene en ny fireylindret bensinmotor på to liter som yter 210 hestekrefter som i kombinasjon med en dobbeltklutsjkasse skal gi høy ytelse og lavt forbruk. Dette er helt sikkert en motor som vil dukke opp i andre modeller etterhvert.

I tillegg er bilen utstyrt med et radar-basert kollisjonsvarslingssystem med bremseassistent som skal minske risikoen for kollisjoner.

Konseptbilen skal vises under bilutstillingen i Shanghai senere denne måneden, og produksjonsmodellen ventes å komme en gang neste år.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.