Det er større sannsynlighet for at du får suksess på jobben hvis du er av typen som hopper ut av sengen om morgenen, skriver danske Erhvervsbladet, som viser til avisen Inc.com.

Men det handler ikke om at A-mennesker får mer tid til å gjøre arbeidsoppgavene sine. Ifølge en tysk professor er disse menneskene mer proaktive og har derfor større sjanse for å bli fremgangsrike.

A-mennesker får oftere bedre karakterer på skolen og har oftere bedre utdanning enn B-mennesker, ifølge forskeren. Og det gjør dem bedre rustet til å få en bedre jobb på sikt.

I tillegg er morgenpigge flinkere til å forutse problemer og minimere dem, mener biologiprofessor Christoph Randler ved Universitetet i Heidelberg.

Ikke fortvil, B-menneske
Randler har gjennomført en stor forskningsstudie på hva som skiller A-mennesker fra B-mennesker og definerer morgenmennesker som personer som står opp omtrent samtidig både på hverdager og i helgene.

B-mennesker, altså personer som står opp sent og legger seg sent, har imidlertid ifølge tidligere forskning vist seg å være mer intelligente, kreative og ha bedre humor.

Les også: På innsiden: A-pøblene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.