I uminnelige tider har arbeidstakere som trenger litt mer tid på å komme i gang om morgenen blitt uglesett, men nå er tiden kommet for revansj.

Nå slår tyske forskere fast at det er B-menneskene som er naturlige, mens de litt mer morgenfriske A-menneskene er unaturlige.

Det er en gruppe forskere ved Berlins medisinske universitet som bekrefter at A-mennesker er unaturlige, skriver den danske gratisavisen MetroXpress ifølge Børsen.dk.

Forskerne har kommet frem til at det er en gen-feil som får A-menneskene til å legge seg først om kvelden, for så å stå opp tidlig om morgenen. Ifølge forskningsrapporten konstateres det at noen menneskers indre ur går fire timer for raskt. Dette har forskerne kommet frem til ved å kartlegge sammenhengen mellom en mutasjon på vårt indre ur-gen og søvnlidelsen FASPS-syndrom.

- Det er det første tilfellet hvor reguleringen av kompleks menneskelig oppførsel kan kobles direkte til gener og molekylære mekanismer, sier dr. Achim Kramer ved universitetet i Berling ifølge MetroXpress og Børsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.