ABG Sundal Collier mener katten er ute av sekken for TGS etter resultatvarselet, men mener aksjen ikke er et røverkjøp ennå. Selskapet oppgraderes fra trading-salg til hold med nytt kursmål på 175 kroner per aksje (165).

Det fremgår av en analyseoppdatering datert mandag 8. juli, skriver TDN Finans.

De gjør kun mindre estimatendringer etter resultatvarselet, men påpeker at de fra før var mye lavere enn konsensus og nå trolig ligger nærmere på linje for 2013. Kursmåløkningen forklares med kronestyrkingen og at selskapet trolig er tomme for dårlige nyheter.

Ifølge meglerhuset indikerer den nye guidingen salg/investering-forhold betydelig under to, mot et snitt siden 2008 på 1,8.

«Et langsiktig salg/investering-forhold på 1,8 innebærer en amortisering på 56 prosent, som er mye høyere enn gjennomsnittet på 42 prosent i perioden. Dette er åpenbart ikke bærekraftig og grunnen til at den bokførte verdien av multiklientbiblioteket har gått fra 217 millioner dollar i 2007 til en forventning om 811 millioner dollar innen årsslutt», heter det.

Kutter kursmålet
De mener amortiseringssatsen vil måtte komme opp betraktelig, som igjen vil redusere marginene.

RBC Capital Markets kutter kursmål fra 210 til 200 med en «sektor perform»-anbefaling. Meglerhuset fortsetter å foretrekke risiko/avkastnings-forholdet andre steder i seismikksektoren.

Fondsfinans kuttet mandag estimatene for 2013 og 2014 med seks og fem prosent etter at selskapet varslet lavere inntekter. Det skriver TDN Finans.

Fondsfinans hadde ventet inntekter i andre kvartal på 240 millioner dollar, mens konsensus ifølge Bloomberg ventet 235, nær ti prosent over den nye guidingen for andre kvartal 2013.

Meglerhuset har ikke en anbefaling på aksjen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.