De åtte prinsessene var tiltalt for menneskehandel og mishandling etter at det ble oppdaget at de 23 tjenerne de hadde på et hotell i Brussel, ble holdt under slavelignende forhold, skriver Reuters.

Prinsessene ble dømt til 15 måneders fengsel og bøter på 165.000 euro, tilsvarende over 1,6 millioner kroner, ifølge nyhetsbyrået Belga.

Prinsessene leide en hel etasje på luksushotellet og hadde bodd der ett år da politiet gjennomførte en razzia som følge av et tips.

De 23 kvinnelige tjenerne, mange av dem afrikanere, som jobbet for dem, hadde lange arbeidsdager og fikk ikke lov til å forlate hotellet. Noen av dem måtte sove på madrasser utenfor prinsessenes rom og skulle være tilgjengelige til enhver tid.

Kongefamilien ble også anklaget for å ha beslaglagt passene deres og nektet å utbetale lønn. Kvinnenes advokater sa at de ble krenket og kalt kuer, hunder og horer.

Advokatene er svært fornøyd med dommen siden den klargjør hva som er moderne slaveri, mens prinsessenes forsvarere beklager at retten "tok hensyn til ofrenes vitnemål".(Vilkår)