Acta-gråunder Fred A. Ingebrigtsen er tiltalt for ulovlig innsidehandel i Acta. Ingebrigtsen og en rekke personer i hans familie og omgangskrets har ifølge politiet kjøpt Acta-aksjer med innsideinformasjon om gode resultater i forkant av resultatfremleggelsen.

Nå anmelder Ingebrigtsen etterforskerne til Spesialenheten for politisaker.

– Og i hovedsak går det på juks som politiet har gjort i forbindelse med etterforskningen, sier Ingebrigtsen til Rogalands Avis.

Politiet bekrefter å ha fått en anmeldelse fra Ingebrigtsens advokat Bjørn Stordrange.

Fortsatte avlytting
Også Ingebrigtsens kone, Ingrid Ottesen, har anmeldt fem navngitte politiadvokater til Spesialenheten. Bakgrunnen for dette er at de opprettholdt en avlytting av hennes telefon etter at Ingebrigtsen var varetektsfengslet.

Saken ble først henlagt av politiet, men ble anket til Riksadvokaten der den er under etterforskning.

– Jeg har saken og sendt den tilbake til dem igjen. Håpet er at jeg får en innstilling i løpet av høsten, sier førstestatsadvokat Harald Grønlien til Rogalands Avis.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.