- Han har erkjent å ha vært Ingebrigtsens stråmann, sier advokat Odd Rune Torstrup for åpen rett i Norges største innsidesak mandag morgen.

Han representerer Kåre Nilsen, som i tingretten ble dømt til fengsel i seks år, blant annet for medvirkning til markedsmanipulasjon og for medvirkning til to tilfeller av innsidehandel. Totalt handlet Nilsen i Acta for 970 millioner kroner i tiltaleperioden. Han er tidligere svoger av hovedmann og Acta-gründer, Fred A. Ingebrigtsen (se faktaboks).

- Jeg skal ikke foregripe bevisførsel, men Kåre Nilsen har forklart seg om en avtale med Ingebrigtsen som innebærer oppsidefordeling, fortsetter Torstrup.

«Ødelagt» bevis

Videre utdypet Torstrup at Nilsen har forklart seg om dette for en coach tilbake i 2007.

- Hun er nå avhørt. Hun bekrefter dette, sier Torstrup.

Ifølge Torstrup  er bevis «ødelagt eller fjernet» i Norges største innsidesak.

- Det er forhold i denne saken som med tyngde taler for at bevis er skaffet av veien. Ødelagt eller fjernet. Det skal vi komme tilbake til, sier han.

«Stort alvor»

Forrige uke opplyste Torstrup at Nilsen på eget initiativ er begjært fengslet med et ønske om å tilstå mer. Etter dette skal  Nilsens ekskone og søster av Acta-gründeren, Fia Ingebrigtsen, aktivt ha forsøkt å få Nilsen løslatt, ifølge Torstrup.

- Da er det med stort alvor at jeg noterer meg at Fia Ingebrigtsen først har tilskrevet Stavanger tingrett, så ringt opp tingrettsdommeren og deretter har kontaktet Stavanger fengsel-  alt dette med det formål å få Kåre Nilsen løslatt. Og dette skjer samtidig som Fred A. Ingebrigtsen legger ut på sin Facebookside hvor synd han synes på Kåre, sier Torstrup.

- Det er sterke krefter i sving her for å påvirke Kåre Nilsen og dette kan ha en side opp imot strl.§ 132a  som retter seg mot å påvirke en aktør i rettesvesenet, legger han til.

Advokat Bjørn Stordrange minner om at det ikke er riktig å gjengi eller kommentere innholdet i politiforklaringer.

- Hverken tiltaltes  eller vitners forklaringer. Vi får vente og høre hva som kommer frem i retten, sier Stordrange til DN.

Han avviser videre påvirkningsforsøk:

- Vi er uforstående til antydninger om påvirkningsforsøk. Så vidt jeg forstår, har Kåre Nilsens fraseparerte ektefelle kontaktet fengselet for å uttrykke bekymring for sin manns helseforhold. Det fremstår på ingen måte som utilbørlig, sier Stordrange.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.