– Det føles tungt og det er vondt, sier Ingebrigtsen til Stavanger Aftenblad.

I Gulating lagmannsrett ble Ingebrigtsen, som regnes som hovedmann i norgeshistoriens mest omfattende innsidesak, dømt til ni års fengsel, hvorav halvannet år ble gjort betinget med en prøvetid på to år.

Et enstemmig ankeutvalg har kommet fram til at saken ikke skal fremmes for Høyesterett, og Ingebrigtsen har varslet at han vil prøve saken for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

Fem andre dømt

– Det skal på en måte bli godt å komme i gang med soningen, for åtte års kamp for å renvaske seg setter sine spor. Men det er klart dette er sorgfullt, sier Ingebrigtsen, og legger til at det ikke er bestemt hvor soningen skal finne sted.

Til sammen sju personer har vært tiltalt i saken.

Fem andre ble dømt til fengselsstraffer i lagmannsretten, mens én er frifunnet. I perioden 2004 fram til pågripelsen i juni 2008 handlet de tiltalte Acta-aksjer til en verdi av 3,2 milliarder kroner, ifølge tiltalen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Acta-gründer vil forsøke seg i Strasbourg

 
Derfor ble Acta-gründeren dømt

- Da er jeg igjen dømt

 
Drama helt til slutt dnPlus (DN+)
– En egen dramaturgi dnPlus  (DN+)
Avviser stråmannpåstand dnPlus  (DN+)

- Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

De beste taxfreekjøpene
Ut og reise i sommer? Her er de ti beste kjøpene på flyplassens taxfree.
05:26
Publisert: