Torstrup fremholdt i retten i dag at medtiltalte Kåre Nilsen drev sin egen virksomhet med kjøp og salg av  aksjer.

-Vi legger opp til behandling av de 190 handledagene Nilsen er tiltalt for, sa Torstrup.

Torstrup mener det kun er fragmenter som  er bevisført i denne saken så langt.

-Påtalemyndigheten fant en del ting som så litt uggent ut og inviterte Stavanger tingrett med stor suksess til dette bordet og de spiste av det med vellyst, sa Torstrup.

Han påpekte at retten er garantist for at de tiltalte får en så rettferdig behandling som mulig.

-Da må vi ta oss tid til dette. Vi skal gjøre dette så smidig som mulig men kan ikke gå med på at vi ikke føler oss bekvemme med hva som er bevisført når prosedyrer skal  holdes, fremholdt Torstrup.

Han antydet at dette vil ta fem dager og sa at det er en dag mindre enn det antall år hans klient ble dømt for i tingretten.

Torstrup sa at slik aktoratet har lagt opp denne saken må forsvarets bevis ha karakter av motbevis og understreket hvor viktig det er at Nilsen sikres individuell behandling i lagmannsretten.

Han  viste til at Kåre Nilsens relasjon til hovedtiltalte Fred A. Ingebrigtsen var svoger, venn, långiver og til tider mentor.

-Skal vi forstå denne saken må vi forstå Fred A. Ingebrigtsen. Vi må forstå ur-rogalendingen. Han har en ekstrem skaperkraft og gjennomføringsevne, men er også umulig å styre. Ingebrigtsen har hatt sin helt egen agenda i forhold til Acta. Det handlet om kontroll, vekst, resultat og behovet for vennligsinnede aksjonærer. Ved siden av den agendaen har Ingebrigtsen hatt et genuint ønske om å hjelpe andre, herunder sin svoger Kåre Nilsen, sa Torstrup.

Torstrup fremholdt i retten i dag at Ingebrigtsen aldri eide de aksjer eller øvrige finansielle instrumenter som var registrert på Kåre Nilsen eller hans selskaper.

-Ingebrigtsen har heller aldri hatt innflytelse på disposisjoner Nilsen har gjort eller som er gjort i hans  selskapers portefølje, sa Torstrup.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.