Ingebrigtsens forsvarer, advokat Bjørn Stordrange sa i Gulating lagmannsrett  at det er han som har rådet Ingebrigtsen til ikke å uttale seg  om pengeoverføringene i sin frie forklaring, fordi det først er ønskelig å høre hva politirevisorene forklarer og hva aktoratet vil legge i disse.

Stordrange mener heller ikke det er naturlig å spørre ut Ingebrigtsen om de medtiltaltes aksjehandler før de medtiltalte selv har forklart seg.

-Ingebrigtsen vil holde en fri  forklaring som tar en dag. Så vil han svare på spørsmål. Men fordi de to temaene bør utsettes vil hans forklaring bli kortere enn forutsatt, sa Stordrange da han avsluttet sine bemerkninger til første del av aktoratets innledning i lagmannsretten.

Stordrange tok for seg dommen fra Stavanger  tingrett som han mener er feil på flere punkter.

-Man skal se bort fra den, og bygge sin bevisvurdering med helt åpent sinn. Som de aller fleste dommer virker den tilforlatelig og tillivekkende ved gjennomlesning. Vi skal søke å påvise at den uriktig og ikke et dokument man skal vende tilbake til, sa Stordrange.

Han trakk deretter frem flere eksempler som blant annet går på det han mener er uriktig tolkning av hjelpedokumenter og uriktige slutninger som er trukket av enkeltstående meglersamtaler. Han viste også til et eksempel der retten har gått lenger i bevisførselen enn aktoratet prosederte på.

Ingebrigtsens forsvarer sa det er viktig for deres del at bevisvurderingen må knytte seg til hver enkelt handel i hele tiltaleperioden og at retten ikke må bli fristet av å trekke slutninger av noen få handler.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.