Det er et enstemmig ankeutvalg som har kommet frem til at saken ikke får bli fremmet for Høyesterett, ifølge RA Dagsavisen.

De tiltalte anket dommen på flere punkter, noe også aktor, statsadvokat Birgitte Budal Løvlund, gjorde. Løvlund er ikke overrasket over konklusjonen.

- Og det betyr at saken nå er ferdig en gang for alle, sier hun.

Acta-gründer Fred A. Ingebrigtsen ble i Gulating lagmannsrett dømt til ni års fengsel, hvorav halvparten ble gjort betinget med en prøvetid på to år. Til sammen syv personer har vært tiltalt i norgeshistoriens mest omfattende innsidesak, der Ingebrigtsen regnes som hovedmannen. Fem av de andre ble i lagmannsretten dømt til fengselsstraffer, mens én er frifunnet.

I perioden 2004 frem til pågripelsen i juni 2008 handlet de tiltalte Acta-aksjer til en verdi av 3,2 milliarder kroner, ifølge tiltalen. Samtlige ble i Stavanger tingrett i 2012 dømt til fengselsstraffer for innsidehandel og markedsmanipulasjon. Alle anket, og maratonsaken i Gulating lagmannsrett tok nærmere 14 måneder fra starten av hovedforhandlingen til dommen falt.

DNtv: Kraftige eksplosjoner i Brussels metro

Metroen i Brussel rammet av eksplosjoner
Store området sperret av.
01:33
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.