- Da er jeg igjen dømt. Jeg er sjokket over at det er mulig, men ber alle legge merke til at det er uenighet mellom dommerne i Lagmannsretten.

Det skriver Acta-gründer Fred. A Ingebrigtsen på sin åpne Facebook-side mandag ettermiddag, noen timer etter at det ble kjent at Gulating lagmannsrett har dømt han til ni års fengsel og 25 millioner kroner i inndragning i norgeshistoriens største innsidesak.

Dommen lekket ut i Rogalands Avis én dag før dommerens planlagte offentliggjøring. Forsvarer Bjørn Stordrange gikk raskt ut i DN og varslet anke i saken, noe Ingebrigtsen bekrefter i sitt innlegg.

Anker dommen

- Siste ord er ikke sagt. Det blir ekstraomganger i denne kampen, men jeg er mer motivert enn noen gang for å gjør det som skal til for å vinne, skriver han.

Videre viser han blant annet til at én av de seks medtiltalte, Odd Inge Bø, ble frifunnet. Bø ble i tingretten dømt til ett års fengsel og inndragning av fem millioner kroner.

- Jeg er veldig glad for at en av de medtiltalte er frifunnet. Men, konsekvensen av dette er at også at vi andre skulle vært frifunnet, slik mindretallet hevder, skriver Ingebrigtsen.

- Under dissens

Forsvarer Stordrange sier til DN at hans klient ikke ønsker å uttale seg utover det han skriver på Facebook.

- Lagmannsrettens dom er avsagt under dissens. Vi er i grove trekk enige med mindretallet. Vi er uenige i flertallets rettsanvendelse. Han er rystet over flertallets bevisbedømmelse, skrev Stordrange i en e-post til DN tidligere mandag.

Mens Ingebrigtsen ble idømt ni års fengsel og 25 millioner kroner i inndragning, slapp andre av de medtiltalte billigere unna. Fem av de andre er dømt til fengselsstraffer, mens én altså er frifunnet.

- Vi registrer at lagmannsretten i det alt vesentlige har vært enige med påtalemyndigheten hva angår spørsmål om straffeansvar og straffverdighet, sier statsadvokat Birgitte Budal Løvlund til DN.

Les også:

- Handler om å få være med på klientmøter med de viktigste klientene  

- Oljeindustrien har lagt seg til noen uvaner med skreddersøm og «Rolls Royce-løsninger», men nå må det i større grad bli kopiløsninger  

DNB Markets: Etter jul må du ut med 9,70 kroner for en euro

Se DNtv: Triksene  for en smertefri sikkerhetskontroll

Triksene for en smertefri sikkerhetskontroll
I fjor var foredragsholder og forfatter Cecilie Thunem-Saanum på Oslo Lufthavn 180 ganger.
02:24
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.