Aktor, statsadvokat Birgitte Budal Løvlund, har sendt en innsigelse til Gulating lagmannsrett, skriver Stavanger Aftenblad.

Hun ber om at den fagkyndige meddommeren Tore Fyllingen byttes ut.

Han har en tilknytning til Ernst & Young, som i flere år var revisor for hovedtiltalte Fred A. Ingebrigtsens selskap Springgruppen.

– Jeg vet ikke om saken blir utsatt hvis retten må finne ny meddommer, men det kan bli krevende å finne en fagkyndig person i tide, sier statsadvokaten.

I november 2012 dømte Stavanger tingrett Acta-gründer Fred A. Ingebrigtsen til ni års fengsel for brudd på verdipapirloven – i det som er norgeshistoriens største innsidesak.

Sjekk også: Følg fondene på DN.no  

Seks andre menn, blant annet Ingebrigtsens svoger og halvbror, ble dømt til mellom ett og seks års fengsel for sine roller i saken. Alle de sju anket dommene.

Det er satt av hele åtte måneder til behandlingen av ankesaken, som etter planen starter 1. september.

Les også:
Strammer inn bankenes boliglånskrav
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.