- Jeg erkjenner straffskyld, uaktsom straffskyld fra høsten 2004 til sommeren 2007 og forsettlig straffskyld etter 2007, sa Kåre Nilsen i retten i dag.

Nilsen ble dømt til seks års fengsel da det som er kalt Norgeshistoriens største innsidesak ble behandlet i Stavanger tingrett.

I ankesaken i Gulating lagmannsrett kom Nilsens første tilståelse da hans forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup, leste opp en erklæring i retten der Nilsen erkjente straffskyld for medvirkning til brudd på meldeplikt og markedsmanipulasjon.

Deretter begjærte Nilsen seg selv varetektsfengslet og i nye politiavhør i fengslet har Nilsen også tilstått å handle aksjer basert på innsideopplysninger.

I retten i dag sa Nilsen at han personlig har det mye bedre nå enn på lenge, selv om han sitter fengslet på Finnestad.

- Jeg har så samvittighetsfullt som mulig forsøkt å fortelle alt slik jeg husker det uten å gjøre noen urett. Jeg står hundre prosent bak avhørene. De har vært frivillige, sa Nilsen og gjorde det deretter klart at han ikke vil svare på spørsmål fra retten.

Nå skal alle politiavhørene avspilles som videoopptak i retten, tilsammen 18 timer og 50 minutter.

Da retten ble satt idag opplyste rettens administrator, lagdommer Rolf Strøm, at politiet som fremstiller Nilsen er bevæpnet.

- Det har med den generelle terrortrusselen å gjøre, ikke med denne saken, sa Strøm.

Les også:

Oljeserviceselskap permitterer 75  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.