Ankesaken i Gulating lagmannsrett tok en ny uventet vending nå etter lunsj da Kåre Nilsens forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup, opplyste retten om at hans klient har erkjent straffeskyld for post 2b i tilltalen med forsett.

Dette handler om medvirkning til innsidehandel og tilståelsen kom da Nilsen var i et politiavhør nå i formiddag.

Torstrup sier Nilsen erkjenner at han handlet på innsideinformasjon, men ønsker ikke å utdype hvem denne innsideinformasjonen kom fra.

Han viser til at Nilsen skal komme til retten for å avgi ny forklaring.

I følge Torstrup har Nilsen vært i fire politiavhør hvor han er avhørt i 23 timer til sammen.

-Han har selv tatt initiativ til politiavhørene, sier Torstrup.

Tidligere i  Acta-saken har Nilsen også erkjent straffskyld for medvirkning til brudd på meldeplikt og markedsmanipulasjon.

Det skjedde ved at Torstrup leste opp en erklæring fra Nilsen i retten.

Noen dager etter dette begjærte Nilsen seg selv varetektsfengslet.

I et fengslingsmøte i Stavanger tingrett ble han varetektsfengslet i åtte uker og han sitter nå fengslet i Stavanger fengsel på Finnestad.

-Nilsen synes det er godt å sitte inne. Han har båret på mye inni seg og han er lettet over å ha fortalt om dette, sier Torstrup.

Det er ventet at Nilsen senere denne uken skal komme for å avgi ny forklaring i ankesaken som nå pågår i  Gulating lagmannsrett.

Nå sier Torstrup dette trolig vil skje torsdag denne uken eller mandag i neste uke  og viser til at ankesaken i Gulating lagmannsrett så langt er 17 dager forsinket i forhold til opprinnelig kjøreplan.

Det er satt av åtte måneder til saken som startet 1. september i år og er beregnet å vare ut april neste år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.