- Styret i Acta Holding har akseptert fratredelsen til konsernsjef Geir Inge Solberg. Dette følger etter fratredelsen til administrerende direktør i Acta Asset Management, skriver Acta i en børsmelding.

Solberg har jobbet i Acta siden 2000. Han ble konsernsjef høsten 2009 da Simen Mørdre gikk av.

Styret i Acta Holding har vedtatt å konstituere Christian Tunge som konsernsjef inntil en permanent konsernsjef er på plass. Han vil bli støttet av Alfred Ydstebø som aktiv styreleder, i tillegg til Morten Bjørnsen, som vil være styreleder i de to datterselskapene Acta Finans AB og Acta Markets AS.

Uenig med Finanstilsynet
Acta vil i første kvartal gjøre omorganiseringer i Norge og Sverige, og tar avsetninger på 30-40 millioner kroner.

- Reorganiseringen ble fremskyndet av Finanstilsynets varsel om mulig tilbakekalling av Acta Asset Managements tillatelse til å drive den nåværende virksomheten. Styret i Acta Asset Management har forståelse for en del av kritikken som Finanstilsynet kommer med, og tar den på største alvor. Dog er styret på enkelte punkter uenig i tilsynets faktaforståelse og juridiske vurderinger. Dette vil bli adressert i et svarbrev til Finanstilsynet, skriver Acta i dagens melding.

Acta legger i dag frem et driftsresultat på minus 104 millioner kroner i fjerde kvartal, og minus 71 millioner kroner for hele 2011.

- Faste inntekter endte på rekordhøye 93 millioner kroner i kvartalet og 359 millioner kroner for året, en økning på 22 prosent sammenlignet med tallet for hele 2010. Transaksjonsinntekter for fjerde kvartal endte på 32 millioner kroner, og 130 millioner kroner for året, omtrent det samme nivået som foregående år, skriver Acta i dag.

Brutal nedtur
Men, selv om de faste inntektene er høyere enn noensinne, så er det ikke de faste inntektene som har sørget for penger i kassen for Acta tidligere. Og resultatene er milevidt unna det finanshuset leverte i sine glansdager. I fjerde kvartal 2007 hadde Acta netto driftsinntekter på 777 millioner kroner, og et driftsresultat på 366 millioner kroner.

Tidligere denne måneden avviklet finansrådgivningselskapet datterselskapet Acta Asset Management etter kritikk fra Finanstilsynet. Kritikken kom i kjølvannet av at de gjennomførte tilsyn hos Acta-selskapet i fjor.

Les også:
Acta legger ned selskap

Mener Acta-merkenavnet er ødelagt

<b>Actas umoral</b>