Forbrukerombudet har offentliggjort en liste på 175 nettsteder de har flagget som useriøse, melder Dagbladet.

Som netthandler risikerer du å få falske merkevarer, skadelig innhold på datamaskinen din, eller å ikke få varen i det hele tatt.

- Disse nettbutikkene fremstår som relativt seriøse og har til tider gode tilbud. Men hvis det virker for godt til å være sant, er det som regel det, sier direktør for forbrukerservice i Forbrukertilsynet, Ingeborg Flønes til Dagbladet.

Det er mange falske nettsteder som ikke blir oppdaget av Forbrukerombudet, og det er derfor viktig å følge tipsene for sikker netthandel.

Flønes vil allikevel ikke fraråde nordmenn å handle på nettet:

- Det er veldig mye bra å kjøpe på nettet. Det er en fleksibel ordning og det er ofte billigere, sier hun til avisa.

Slik unngår du svindelfellene:
Forbrukerombudet har flere tips som hjelper deg å unngå svindel på internett:

Sjekk at nettstedet har kontaktinformasjon og organisasjonsnummer. Hvis språket på nettstedet er gebrokkent, kan dette også være et faresignal. Et annet tips er å søke opp nettstedet på internett, og sjekk andres erf#229er.

Ikke betal varer på forskudd, og når du handler bør du bruke kredittkort, da har du ifølge finansavtaleloven § 54 b rett til refundering fra banken hvis varen ikke blir levert.

Flønes har følgende tips om du blir utsatt for lureri på nettet:

- Hvis det er et norsk selskap så kan du ta kontakt med oss, så skal vi forsøke å hjelpe deg. Er det ren svindel må du anmelde det til politiet, sier hun til avisa.

Hele Forbrukerombudets liste finner du her.

LES OGSÅ: Ulltveit-Moe tjener én mrd. på salg av livbåtselskap

Norge pådriver for å tillate mer gift i laksefôr

Tollerne beslaglegger mer kontanter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.