- Hva som virkelig bekymrer meg mest er at "inflasjonstrading" er blitt konsensus. En overveldende majoritet av investorer hater obligasjoner og den amerikanske dollar og elsker alt annet (aksjer, råvrer, valuta, edle metaller) som kan dra fordeler av Onkel Ben's seddelpresse. Når alle tenker likt, blir jeg veldig defensiv, skriver Marc "Dr. Doom" Faber i sitt månedlige nyhetsbrev, "The Gloom, Boom & Doom Report".

Han er også bekymret for at amerikanske investorer er alt for optimistiske til tross for at stadig færre aksjer når nye kurshøyder.

- Og så er det Kina (...). Ulikt andre strateger som tror Kina ikke vil stramme inn ytterligere, kan jeg se en situasjon der myndighetene må innføre langt strammere finansielle tiltak. Så mens de fleste investorene konsentrerer seg om hva the Fed vil gjøre, kan muligens den neste tidsinnstilte bomben bli detonert av negative økonomisk utvikling i Kina hvor aksjemarkedet nå igjen svekker seg.

Advarer mot USA-børsene
Faber påpeker at en rekke sektorer i USA er sensitive for den økonomiske utviklingen og har nå begynt å gjøre det svakt. Han mener teknologiselskaper, banker, produsenter av kapitalvarer, flyselskaper, hoteller og også endel ressursrelaterte selskaper er i denne kategorien.

- Investorer som må være i markedet burde fokusere på selskaper innen forbruksvarer, skriver han.

- For å gjøre en lang historie kort, er jeg nå ganske negativ til de fleste papirer. Hvis jeg var en trader, ville jeg shorte amerikanske aksjer og som en investor, avstår jeg nye kjøp av aktiva som tjener på inflasjonstradingen, bortsett fra gull, som jeg akkumulerer hver måned uavhengig av dens tekniske posisjon, skriver Faber i månedsrapporten.

Korreksjon i gull
Han advarer dog mot at metaller på kort sikt ikke nødvendigvis er den beste investeringen.

- Som alltid anbefaler jeg gradvis akkumulering av edle metaller, selv om på kort sikt er edle metaller (som amerikanske aksjer) overkjøpte og sårbare for en korreksjon. I tillegg bringer sommermånednee normalt noe sesongsvakhet, skriver han.

I rapporten anbefaler "Dr. Doom" også å investere i typiske utbytte-aksjer.

- Jeg legger alltid vekt på å se etter selskaper som betaler stort utbytte fordi flere studier har indikert at på veldig lang sikt har selskaper som betaler høy dividende tendert til å gjøre det bedre enn aksjer som ikke betaler utbytte, skriver han videre.

- Mitt mål er å eie kontantstrøm-genererende investeringer, som tillater meg å dra fordel av markedsnedganger med kontantstrømmen fra utbyttebetalingene hvert kvartal.

Investerer i Oslo Børs
Faber ramser opp en rekke av sine aksjeplasseringer og avslører også en forkjærlighet for Oslo Børs. Men det er derimot ikke aksjene på den norske børsen Faber er interessert i, men selve børsen - Oslo Børs VPS Holding-aksjen i OTC-markedet.

- I Europa har jeg økt min posisjon i Oslo Børs. Når jeg sammenligner selskapets prospekt og verdisetting (P/E: 12, utbyttebetalinger: 9%) med verdivurderingen av asiatiske børser, ser jeg noe relativ verdi, skriver han i månedsrapporten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.