Nordea er Danmarks nest største bank. Nå advarer banken private danske investorer mot å sette så mye som en krone i noe som har med Island å gjøre - det være seg valutaspekulasjon eller andre investeringer, skriver Borsen.dk.

Ingen tro
- Vi har ikke lenger Islandske aksjer, og det anbefaler vi heller ikke våres kunder. Vi tror at valutaen skal svekkes ytterligere, og generelt har vi ingen tro på den islandske økonomien, sier Henrik Drusebjerg, strateg i Nordea.

Nordea vurderer den islandske kronen som en av de mest sårbare i markedet. Det skyldes blant annet kronens lave likviditet, de stramme lånebetingelsene for de islandske bankene og et stort underskudd på betalingsbalansen, skriver nettstedet.

Det er ikke første advarsel som dukker opp mot investeringer. Så sendt som i forrige uke var Saxo Bank ute og spådde at Kaupthing Bank rett og slett stod i fare for å gå konkurs innen kort tid.

Les saken: Varsler Kaupthing-kollaps (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.