Den 83 år gamle enslige kvinnen skal ha fryktet at et nært familiemedlem skulle spre asken hennes utover havet når hun døde.

Derfor kontaktet hun Oslo-advokaten Kenneth Jøranli, skriver Dagens Næringsliv.

Fem-seks møter senere satt Jøranli ifølge DN som eier av den 100 kvadratmeter store vestkantleiligheten verdsatt til 3,5 millioner kroner. Leiligheten ble ifølge skjøtet overdratt som gave for én krone.

Mandag møtte Jøranli i retten tiltalt for utroskap og dokumentfalsk.

Sengeliggende
Kvinnen var sengeliggende da Jøranli og hans kollega i firmaet Advokat Direkte kom på besøk for å innhente de siste signaturene.

Hun har forklart at hun ikke hadde noe ønske om å gjøre barna arveløse.

- Nei, jeg har hverken tenkt eller sagt noe slikt, men jeg kan ha sagt at de har fått meget opp gjennom tiden. Det var ikke i mine tanker å gi bort noe til ham. Det var som å miste tre liter blod og døden var der da jeg fikk vite at leiligheten ikke var min., sier kvinnen til Dagens Næringsliv.

Nekter
Jøranli erkjenner ikke straffskyld.

- Jeg var helt overbevist om at hun ønsket å overføre leiligheten, forklarer han.

Som motytelse skulle hun få en borett frem til hun flyttet på institusjon eller falt fra. Advokaten skulle også ta seg av visse løpende kostnader på leiligheten.

Ifølge tiltalen oppga advokaten en verdi på leiligheten til Skatteetaten og Statens kartverk på 1,5 millioner kroner, som var så lav verdi at Statens kartverk sendte skjøtet i retur. Da hevet Jøranli verdien til to millioner.

Les også: Brukte psykiatri-rapport mot faren


Fem eldre damer tapte sparepengene på luksushotell


Tre metoder som sikrer formuen ved skilsmisse

Tok millionarv fra sekretæren

Millionær byttet adresse – fikk uføretrygd
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.