Minst 26 personer ble drept og 28 skadd da en selvmordsbomber kledd i politiuniform angrep en politihøyskole i Kabul fredag. Samme dag gikk en bombe som var plassert i en lastebil av i et område som er tett befolket av sivile.

Totalt er minst 42 personer drept i angrepene, mens flere hundre er skadd.

En talsmann for Taliban sier at opprørsgruppen sto bak angrepet mot politihøyskolen.

Natt til lørdag ble et medlem av den gjenværende NATO-styrken i Afghanistan drept i kamp på basen Camp Integrity, nær flyplassen i Kabul, sier oberst Brian Tribus, talsmann for NATO-operasjonen Resolute Support.

Nasjonaliteten til den omkomne er ikke kjent.

Taliban skal være i gang med å trappe opp sin sommeroffensiv, og eksplosjonene i Kabul er de mest alvorlige på flere måneder, og de første siden mulla Akhtar Mohammed Mansour ble utnevnt til Talibans leder.

Uenigheter internt i Taliban om utnevnelsen har skapt bekymring for hvordan det vil gå med fredssamtalene mellom den islamistiske opprørsgruppen og Afghanistans regjering. Hvis ikke opprørerne har en klar leder, kan det bli vanskeligere å forhandle med dem.

 

Les også: - Det er en risiko for et dramatisk fall

- Kan ikke sitte og lene oss tilbake og ta det rolig

Mesterkokk Geir Skeie slått ned i støvlene av «gratisarbeidende» naborestaurant

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kinesere luksusshopper i Norge:

Kinesere luksusshopper i Norge
Klokker av merket Rolex og Patek Philippe til over hundretusen kroner: Kinesiske turister på luksusshopping i Oslo vet hva de vil ha. Gruppen utgjør omlag 80 prosent av de utenlandske kundene, og butikken har derfor egne ansatte som snakker språket.
01:07
Publisert: