Ifølge det afghanske nyhetsbyrået Pajhwok er to personer blitt drept og sju afghanere såret. Opplysningene er ikke bekreftet av andre.

Pajhwok oppgir ikke hvor opplysningene kommer fra, og det er motstridende opplysninger om hvorvidt noen er blitt drept. Ifølge AP er én person såret i angrepet.

Ifølge den spanske statlige TV-kanalen TVE opplyser kilder i utenriksdepartementet at to mennesker er drept. Det spanske nyhetsbyrået Europa Press viser samtidig til kilder nær statsminister Mariano Rajoy som opplyser at man ikke har informasjon om verken drepte eller sårede.

Ambassadestrøk

Ambassaden ligger i Sherpur, sentralt i Kabul, et område som huser mange ambassader og regjeringsbygg.

En voldsom bilbombe eksploderte midt under rushtiden fredag, etterfulgt av skuddveksling.

Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet, og uttaler at målet var utlendinger som oppholdt seg i et gjestehus ved den spanske ambassaden.

Ifølge afghansk politi skal minst tre opprørere stå bak angrepet. Innenriksdepartementets talsmann Sediq Sediqqi skriver på Twitter at eksplosjonen ser ut til å ha vært forårsaket av en bilbombe.

Avisen Wall Street Journal skriver at bevæpnede menn og en selvmordsbomber står bak angrepet.

Flere skadede

Åtte afghanere er såret i angrepet nær Spanias ambassade i Kabul fredag. Angrepet er over, ifølge ledelsen ved et italiensk-drevet sykehus som har mottatt de sårede.

– Den spanske ambassaden var ikke mål for angrepet. Dette var ikke et angrep rettet mot oss, men mot et gjestehus som ligger like ved ambassaden, sier Spanias statsminister Mariano Rajoy.

Han opplyser at en spansk politimann er såret i angrepet.

Det italiensk-drevne NGO-sykehuset Emergency , som ligger 700-800 meter unna ambassaden, opplyser at det har mottatt totalt åtte personer etter angrepet.

– Alle de åtte sårede ble truffet av splinter. Alle er afghanske statsborgere. Ingen av skadene regnes som alvorlig. Angrepet ser nå ut til å være over. Det har nå gått en halvtime siden vi hørte de siste skuddene, opplyste sykehusets koordinator Michela Paschetto fredag kveld.

Taliban tar skylden

Det hersket en stund usikkerhet rundt angrepet.

Det afghanske nyhetsbyrået Pajhwok meldte at to mennesker ble drept, men dette tallet er ikke bekreftet av noen andre, heller ikke av sykehuset som mottok de sårede.

Taliban har påtatt seg ansvar for angrepet, som ble innledet med en bilbombe og deretter utviklet seg til skyting.

Ingen nordmenn

Det er ingen indikasjoner på at nordmenn er rammet av angrepet mot den spanske ambassaden i Kabul fredag kveld, opplyser Utenriksdepartementet.

– Vi er kjent med terrorangrepet i ambassadeområdet i Kabul og følger tett med på den videre utviklingen i situasjonen, sier pressevakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet til NTB.

Angrepet skal ha funnet sted om lag én kilometer fra den norske ambassaden, som er stengt hver fredag.

Totalt åtte personer er meldt såret i angrepet fredag kveld, som Taliban har påtatt på seg ansvaret for. Gruppen uttaler at målet var utlendinger som oppholdt seg i et gjestehus ved den spanske ambassaden.

 

Les også: Nye Apple TV: Slik den skal være

- I dette landet har aksjemarkedet steget 236 prosent i år

- Mange er ansatt på rene ringevikar-kontrakter og jobber langt mer enn det som er akseptert

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sjokolade for klima:

Sjokolade for klima
Med isbjørner og sjokolade kjemper de sivile organisasjonene med å få fokus for sine syn under klimaforhandlingene i Paris.
01:35
Publisert: