Aftonbladet gjengir en pressemelding fra Dramaten, der institusjonen skriver at «Dramaten har under Eiriks ledelse hatt store kunstneriske og publikumsmessige fremganger. Nye samarbeider er blitt innledet både i Sverige og internasjonalt. Vi håper å få se Eirik som regissør på teatret igjen, skriver Dramaten i en pressemelding.»

Men det heter også at «styret anser at Dramaten trenger en omstart på de områdene som berører arbeidsmiljøet. Og dette tror vi skjer best med en ny administrerende direktør.»

Aftonbladet skriver at det er blitt rettet sterk kritikk mot teatersjef Eirik Stubø etter at SVT viste dokumentaren «Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är».

I dokumentaren fremkom det sterke anklager mot den nå avdøde Josefin Nilssons tidligere kjæreste. Vedkommende ble ifølge Aftonbladet dømt for å ha mishandlet og truet Nilsson. Likevel har skuespilleren vært ansatt på Dramaten frem til dokumentaren ble sendt.

Aftonbladet skriver at Stubø tidligere har gått ut og beklaget beslutningen om å gjenansette skuespilleren, og oppgitt at vedkommende ikke er aktuell for nye oppdrag på teatret.

Ifølge avisen kommenterte Stubø sin avgang slik mandag:

«De seneste ukenes massive oppmerksomhet rundt Dramaten og arbeidsmiljøspørsmål, har påvirket mange og vært utfordrende for hele virksomheten. Og jeg har de siste dagene forstått at jeg ikke har tilstrekkelig stor tillit hos tilstrekkelig mange i personalet.»

Stubøs nestkommanderende Maria Groop Russel er utnevnt som ny administrerende direktør, samtidig som styret har startet jakten på en ny permanent leder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.