Det melder Aftonbladet på sine egne nettsider.

Helin har vært sjefredaktør og publisher i avisen fra 2008.

- Jeg er veldig stolt og takknemlig for at jeg har fått lede et team av medarbeidere her i Aftonbladet. Sammen har vi gjort en reise med Aftonbladet som vi kommer til å husker resten av våre liv, sier Helin til Aftonbladet.

Helin sier at han skal være med å lede fremtidens offentlige tjenester i SVT, og mener det er mange interne kandidater i Aftonbladet som kan ta over hans stilling.

Skryt fra Norge

Schibsteds konsernsjef, Rolv Erik Ryssdal, har bare lovvord å si om Helin.

- Jeg vil takke Jan Helin for den enestående innsatsen han har gjort for Aftonbladet og Schibsted Media Group de siste årene. Jeg ønsker ham lykke til i fremtiden, sier Schibsted-sjef, Rolv Erik Ryssdal, til Aftonbladet.

Redaksjonssjef i avisen, Sofia Olsson Olsén, skal være sjefredaktør i den svenske Schibsted-avisen frem til ledelsen finner en permanent løsning i 2016.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: Se lysshowet på familien Mæhlums julehus:

Se lysshowet på familien Mæhlums julehus
I et tettbygd strøk i Sandvika har familien Mæhlum et hus som skiller seg ut. Ikke bare har de lyssatt huset med 13 000 lysdioder. Hver dag klokken 18 og 20 starter et lysshow med musikk som vekker oppsikt i nabolaget.
02:29
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.