Agasti har redusert bemanningen med rundt 100 personer siden april, solgt den svenske Navigea-virksomheten og lagt ned tretten kontorer, og kostnadskuttene gjøres dermed raskere enn ventet, ifølge en melding fra selskapet onsdag.

Fra fjerde kvartal vil Agasti ha kuttet kostnadsbasen med 100-120 millioner kroner på årsbasis.

«Parallelt gir konsernets reetablerte strategi for alvor resultater. Agasti har nå etablert en solid virksomhet basert på de to nye forretningsområdene og en betydelig mer effektiv organisasjon med representasjon i Oslo, Stavanger, Stockholm, London, Luxembourg og New York», skriver selskapet.

Agasti arbeider ut fra at Navigeas tillatelser tilbakekalles, og avvikler investeringsrådgivningsområdet innen 2014.

- Vi har en robust virksomhet basert på de nye forretningsområdene, en effektiv organisasjon og en plattform bestående av forvaltning, corporate finance og meglertjenester, med solid distribusjonskapasitet. Den underliggende driften i selskapet er nå sunn, og vi har solide ambisjoner for veien videre, sier administrerende direktør Jørgen Pleym Ulvness i Agasti i en kommentar.

Samtidig endres investeringsselskapene Hyresbostäder i Sverige II og Etatbygg Holding I og II.

Les også:
Vil selge spanske oljeaksjer for 18 mrd.

Dagens aviser på 1-2-3  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.