Finansrådgivningsselskapet Agasti varsler en nedbemanning på mellom 80-100 personer i datterselskapet Navigea Securities, ifølge en melding onsdag. Samtidig varsles salg av investeringsvirksomheten i Sverige og kontorer i Norge.

Navigea, der blant annet den tidligere Acta-virksomheten er lokalisert, mottok i mars 2014 varsel om tilbakekall av konsesjoner fra Finanstilsynet. Endelig vedtak ventes i løpet av første halvår 2014 og Agasti er forberedt på at Finanstilsynet vil kunne stadfeste sitt varsel om tilbakekallelse av konsesjoner i Navigea, opplyses det.

- Selv om endringene kommer i en fase der Navigea venter en viktig endelig beslutning fra Finanstilsynet, er dette noe vi ville vurdert og delvis gjennomført uansett. Hovedforskjellen er at de nå kommer tidligere, sier administrerende direktør Jørgen Pleym Ulvness i Agasti i meldingen.

Nedbemanningen skjer over en periode og ventes gi besparelser på mellom 100 og 120 millioner kroner årlig. Det føres parallelle og konkrete samtaler om salg av investeringsvirksomheten i Sverige, samt enkeltkontorer i Norge, påpeker Agasti.               

- Bakgrunnen for å trimme virksomheten er å skape gode resultater for vår samlede virksomhet, samtidig som vi fokuserer og er trygge på at vi ivaretar kundene på beste måte. Vi vil løpende vurdere ytterligere effektivisering og optimalisering av virksomheten, men ikke på bekostning av kundene, sier Ulvness.

Selskapet venter å komme lønnsomhetsmessige styrket ut av eventuell hel eller delvis avvikling av virksomheten i Navigea, hensyntatt anslåtte restruktureringskostnader på 40 millioner kroner.

 ”Lykkes Agasti med strukturelle alternativer vil estimatet kunne bli vesentlig lavere”, heter det.

Agasti-aksjen snur opp 3,88 prosent til 1,34 kroner på Oslo Børs et par timer etter børsåpning. Aksjen er ned nær 29 prosent sålangt i år.

Les også:
Subsea 7 skuffer forventningene
Yara slår forventningene
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.