Tre ganger tidligere har Stein Erik Hagen stått bak når konsernsjefen i Orkla er blitt fjernet. Jens P. Heyerdahl i 2000. Finn Jebsen i 2005. Dag Opedal i 2010. Nå skal også Bjørn Wiggen ut, etter bare 19 måneder i sjefsstolen, skriver Dagens Næringsliv.

Det var igår hektisk møte- og telefonvirksomhet rundt en ny maktovertagelse i Orkla. Møtevirksomheten samt at Åge Korsvold (66), som har vært nestleder i Orkla-styret siden ifjor, skal ta over som konsernsjef for kortere eller lengre tid, har DN fått bekreftet fra flere uavhengige kilder.

company:ork

Etter det DN vet, ligger det an til at styret tar stilling til sjefsskiftet på møtet førstkommende onsdag når styret skal godkjenne regnskapet for første kvartal.

– Jeg har absolutt ingen kommentar, sier Korsvold til DN.

Heller ikke Wiggen ønsket igår å gi noen kommentar.

– Ingen kommentar, skriver Stein Erik Hagen i en tekstmelding.

Bakgrunnen for at Hagen ønsker Wiggen ut, skal være sterk frustrasjon over at det skjer for lite av både salg og kjøp i selskapet i henhold til det styret og ledelsen har varslet. Både Hagen og særlig utenlandske aksjonærer skal stå bak sjefsskiftet, som skal ha flertall blant de aksjonærvalgte styremedlemmene i Orkla.

Rendyrkingen av Orkla som merkevareselskap, slik både Hagen og Wiggen varslet i september ifjor, trekker ut i tid, og Hagen vil ha inn en dealmaker som kan få ting til å skje raskt. Det gjelder også på kjøpssiden, hvor Orkla har varslet gigantoppkjøp av merkevareselskaper som omsetter for inntil 100 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.