Det er ikke første gangen Funcom utsetter Age of Conan - denne gang i åtte uker. Etter planen skulle spillet opprinnelig vært på markedet høsten 2006. Slik gikk det ikke og selskapet utsatte lanseringen til våren 2007.

Fjerde utsettelse
Da våren kom måtte Age of Conan utsettes enda en gang - til oktober 2007, men det viste seg at heller ikke denne fristen holdt, og selskapet satte 25. mars 2008 som ny lanseringsdato.

I en børsmelding varsler selskapet at spillet nå utsettes ytterligere åtte uker og dermed ikke vil være på markedet før 20 mai.

Vil finne feil
Begrunnelsen for utsettelsen er at selskapet trenger mer tid på stresstesting og skal sørge for at det ikke leveres med programmeringsfeil.

Utsettelsen støttes av Funcoms distribusjonspartner Eidos.

- En skuffelse
Analytiker Espen Torgersen i Carnegie mener det ikke er noen tvil om at dette er negativt for Funcom.

- Det er klart at dette er en skuffelse. De burde klart å holde fristen nå etter den lange utsettelsen de kom med sist.
Han tror likevel ikke aksjen vil stupe så mye som den gjorde sist selskapet utsatte spillet ifjor høst. Da meldingen kom falt den direkte ned fra 35 til 20 kroner per aksje.

- Sammenlikner man med den forrige utsettelsen, virker det som om denne ikke er av så alvorlig karakter. Dette virker som en mindre utsettelse og begrunnelsen de kommer med virker god når de sier de trenger litt mer tid til å rette opp feil.

Risiko-aksje
Torgersen sier det er naturlig at aksjen går litt ned som følge av at spillet lanseres senere enn planlagt, men tror ikke den vil stupe så mye som sist.

- Vi vet alle at det er en stor risiko å investere i denne aksjen, men det er neppe noen vits i å kaste kortene på oppløpssiden siden spillet nå skal komme i mai. Hadde det vært mer alvorlige ting å rette opp i, hadde det vært verre. Kursutvikling må ses i lys av det, sier han.

Rett etter børsens åpning sank aksjen 11,76 prosent.

Følg Funcom-aksjen her.

Les også: Taper hele omsetningen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.