Turen for lederne og nestlederne i ungdomspartiene ble arrangert av Tankesmien Agenda. Regningen ble delt mellom Kongsberg Gruppen (100.000 kroner), USAs ambassade (40.000 kroner), Agenda (80.000) og deltakerne selv (30.000 kroner), ifølge Klassekampen.

Reisen gikk til Washington og New York. Ifølge programmet hadde deltakerne to middager og ett møte med representanter fra Kongsberg Gruppen. I tillegg var de på besøk hos kampflyprodusenten Lockheed Martin.

Agenda-leder Marte Gerhardsen mener turen, som også inneholdt mange andre besøk og programpunkter, var nyttig.

– Vårt mandat er å bidra til en kunnskapsbasert debatt. En av målgruppene våre er ungdomspolitikere. På denne turen hadde vi et særskilt fokus på amerikansk valg og politikk, og vi prøver alltid å finne samarbeidspartnere og støttespillere, sier hun.

Kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberg Gruppen, er glad for samarbeidet:

– Agenda spurte om vi ville bidra til deres opplæringsarbeid. Vi syntes opplegget så bra ut og ville bidra til denne studieturen til USA, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Mørke merke­dager dn+   (DN+)

 
Håper amerikanerne er fornuftige dn+  (DN+)