Per Kveim har avsluttet fremleggelsen av resultatet for fjoråret. Bak i kroken på Hotel Continentals bankettsal sitter en mann som få legger merke til.

For to-tre år siden prydet han forsidene på landets aviser, han var "Rikere enn Røkke" og var lørdagsgjest i Lørdagsrevyen.

Christen Ager-Hanssen er tilbake.

På visittkortet hans står det fremdeles President & CEO i Cognition. Selskapet som investeringsbanken HSBC verdsatte til syv milliarder kroner våren 2000 da selskapet siktet mot børs. Det er lenge siden.

Bare ser på
Foreløpig er ikke Ager-Hanssen aksjonær i Software Innovation. Men, han kan fort bli det.

- Jeg ser bare på, det er et spennende selskap. Per Kveim har gjort en jævlig bra jobb, han har fått selskapet gjennom en hestekur med godt resultat. Vi som har vært gjennom hestekurer vet at det ikke er bare-bare, sier Ager-Hanssen til dn.no. Han smiler.

Med tiden mener Ager-Hanssen at det er mulig å ta grep i selskapet.

- Et herreløst selskap
- Software Innovation blir for lite på sikt. Det er et herreløst selskap der det er lett å ta kontroll. Største eier er Firmament med en eierandel på 4,5 prosent. Igår ble rundt ti prosent av aksjene i selskapet omsatt. Derfor er det interessant å se på selskapet, sier finansmannen, som har måttet tåle mye de siste årene.

Cognition kom seg aldri på børs. Verdiene raste. Ager-Hanssen havnet i en opprivende strid med pengeinnkrever Haakon Korsgaard. Det haglet med konkurs- og arrestbegjæringer.

Ager-Hanssen prøver å komme tilbake.

- Skal du kjøpe aksjer i Software Innovation?

- Jeg vil inn i børsnoterte selskaper. Første november flyttet jeg til Norge, og øker aktivitetene her til lands, er det Ager-Hanssen vil si om den saken.

Litt å leke med
- Hvor mye penger har du å bruke da?

- Nei, vi har ikke så veldig mye penger, men et visst handlingsrom er det. Vi har gjort noen "exits", så litt penger har vi da å leke med, sier han og følger opp med en liten latter.

Passer på patentene
I disse dager konsentrerer han seg om fire-fem selskaper.

- Jeg konsentrerer meg om innovasjon og teknologi, med patentrettigheter. Det er veldig viktig at det er mulig å beskytte patentene, sier Ager-Hanssen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.