AGR Group har inngått en avtale om å petroleumstjenestevirksomheten AGR Holdings til PE-selskapet Silverfleet Capital. Prisen tilsvarer en selskapsverdi på 1,64 milliarder kroner, og styret vil vurdere en betydelig utbyttebetaling rundt 1. november.

Det opplyses i en melding mandag morgen.

Netto kontanteffekt anslås til rundt 1,1 milliarder kroner, eller 8,90 kroner per aksje i AGR.

Generalforsamlingen i AGR må godkjenne salget, som foreslås for ekstraordinær generalforsamling 18. august.

AGR vil etter dette salget ha andeler i lete- og produksjonslisenser i Israel, samt 44 prosent av AGR Energy, som har søkt lisenser på Kypros og deltar i lisenser i Ghana.

Alpha Corporate Finance var rådgiver for AGR.

AGR Group-aksjen sluttet fredag opp 1,4 prosent til 7,40 kroner per aksje.

Vil stryke aksjer fra notering på Oslo Børs

Styret i AGR Group foreslår å stryke selskapets aksjer fra notering på Oslo Børs.

Det foreslår styret i innkallingen til selskapets ekstraordinære generalforsamling, som skal holdes 18. august 2014.

I innkallingen vises det til at etter gjennomføring av transaksjonen vil rundt 98 prosent av selskapets virksomhet i realiteten være solgt.

«Det må antas at selskapets aksjer etter salget av AGR Holdings ikke lenger vil være av allmenn interesse og det vil være urimelig dyrt å opprettholde noteringen av selskapet. Videre er det allerede begrenset med handel i selskapets aksjer og det foreslåtte salget vil sannsynligvis redusere dette ytterligere», heter det i innkallingen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.