Alle de 162 menneskene som var om bord, fryktes omkommet etter at Airbus A320-maskinen styrtet i Javasjøen utenfor Borneo.

Det indonesiske transportdepartementet opplyser nå at AirAsia ikke hadde tillatelse til å trafikkere strekningen Surabaya– Singapore på søndager, og at lavprisselskapet heller ikke har søkt om å få gjøre det.

– Selskapet har kun tillatelse til å fly strekningen på mandager, tirsdager, torsdager og lørdager, opplyser en talsmann for transportdepartementet til avisa Wall Street Journal.

Indonesiske luftartsmyndigheter har nå gitt AirAsia et midlertidig forbud mot å fly denne ruten. Samtidig varsler de at flyselskapet nå skal etterforskes. Myndighetene vurderer også å trekke alle AirAsias lisenser i Indonesia inn til videre.

Nye vrakdeler funnet

Letemannskapene lokaliserte lørdag til sammen seks nye vrakdeler fra det styrtede AirAsia-flyet. Vrakdelene ble funnet på rundt 30 meters dyp i samme område der det de siste dagene også er hentet opp 30 omkomne.

Dykkere skal nå gå ned til flyvraket i håp om å finne flere omkomne, samt flyets ferdsskriver og taleregistrator, de såkalte svarte boksene, som kan gi svar på hvorfor det styrtet.

– Hovedfokuset i dag er å finne og hente opp ofre, sier Bambang Soelistyo, sjef for den indonesiske redningstjenesten.

Sterke strømmer

Å finne de svarte boksene er avgjørende for å kunne finne ut hvorfor flyet styrtet. Fredag ble halen på det styrtede flyet funnet på havbunnen i det samme området, og flere mindre vrakrester er også observert.

Sterke havstrømmer har gjort det vanskelig å få manøvrert undervannsfartøyet som benyttes for å ta bilder av gjenstandene på havbunnen.

Nærmere 30 båter og et 20-tall fly og helikoptre deltar i redningsarbeidet, som de første dagene ble hindret av dårlig vær i området.

De siste dagene har imidlertid værforholdene bedret seg noe. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.