Sonarsøket viste en ti meter lang og fire meter bred gjenstand på havbunnen. Letemannskapene tror dette kan være en del av skroget. Dykkere er søndag på stedet for å prøve å slå fast hva gjenstanden er.

Lørdag ble flyets haleparti hentet opp av havet. De svarte boksene var imidlertid ikke å finne i halen. Boksene – ferdsskriveren og taleregistratoren – kan gi svar på hva som skjedde da flyet styrtet med 162 personer om bord før nyttår.

– Det er stor sannsynlighet for at de svarte boksene befinner seg i nærheten av flyskroget, sier S. B. Supriyadi, som leder den nasjonale søke- og redningsmyndigheten, til Reuters.

– Dersom funnet viser seg å være flyskroget, vil vi først frakte ofrene ut. Så vil vi lete etter de svarte boksene, forklarer Supriyadi.

48 av de 162 passasjerene er så langt funnet og hentet opp av havet. Årsaken til styrten er fortsatt ukjent, men Indonesias meteorologiske institutt mener at tropiske stormer i området var en medvirkende årsak . (©NTB) (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.