Mandag morgen fikk de ansatte i flyselskapet Air France-KLM beskjed om at inntil 2900 stillinger vil forsvinne innen 2017.

Beskjeden satte sinnene kraftig i kok, og flere i flyselskapets ledelse ble regelrett angrepet på vei til et møte på hovedkontoret nær flyplassen Charles de Gaulle i Paris, skriver avisen The Guardian.

Personalsjef Xavier Broseta mistet bokstavelig talt skjorten, og måtte bli eskortert over et gjerde på kontorets eiendom.

Visepresident Pierre Plissonnier fikk også kjenne vreden til de flere hundre oppmøtte som, ifølge avisen, ropte «dette er hjemmet vårt».

Konsernsjef Frédéric Gagey i Air France skal ha sluppet uberørt unna opptrinnet, som ble utløst like etter klokken 09.30 lokal tid.

Utløst av uenighet

NTB skriver at kuttplanene er en konsekvens av at selskapets flygere ikke vil godta å jobbe 100 flere timer i året enn de gjør i dag.

Flygerne ser på forslaget som en måte å kutte lønningene på, fordi forslaget innebærer at de ikke vil få kompensasjon for det ekstra timetallet.

Selskapet mener dermed de varslede kuttene er nødvendig for å sikre selskapets framtid i konkurranse mot konkurrenter som Lufthansa og British Airways-Iberia.

Streik

Det hele har ført til streik blant de Air France-ansatte i Frankrike.

Fagforeningene har anslått at 1900 av de 2900 arbeidsplassene vil berøre bakkemannskaper, i tillegg til 300 flygere og 700 kabinansatte.

Det er fare for forsinkelser, men alle mandagens flygninger skal gå som normalt, skriver Air France i en pressemelding.

Også i september i fjor streiket de ansatte i det franske flyselskapet. Bakrgrunnen for sgtreiken da var flyselskapets planer om å trappe opp virksomheten i sitt eget lavkostnadsselskap Transavia.

 

Les også: Subsea 7 sier opp 70 offshoreansatte

- Ingen tvil om at boligmarkedet har kjølt seg ned

Bøtelegges etter realityserie

Se også:

Her stormer Air France-ansatte hovedkvarteret:

Her stormer Air France-ansatte hovedkvarteret
Her går illsint Air France-ansatte til aksjon mot toppledelsen på flyselskapets hovedkvarter i Paris.
00:59
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.