En pensjonert politimann og konen hans er pågrepet av fransk politi, etter at det ble funnet en falsk bombe om bord på et Air France-fly.

Boeing 777-flyet, som var på vei fra Mauritius til Paris, nødlandet i Kenya da den falske bomben ble funnet på et av toalettene.

Den pensjonerte politimannen er 58 år gammel, men nasjonaliteten til ham og kona er ikke kjent.

Det var 459 passasjerer og et mannskap på 14 om bord i flyet, som nødlandet i Mombasa. Passasjerene ble evakuert ved hjelp av sklier, før bombeeksperter gikk om bord.

Den falske bomben lå skjult bak et speil på det ene toalettet og var laget av papp og noe som så ut som et kjøkkenur.

En talsmann for Air France, Frederic Gagey, sier at den falske bomben trolig ble plassert der som en «dårlig spøk».

Det er ikke klart hva som knytter den pensjonerte politimannen til «spøken», eller om han har tilstått at det var han som plassert den falske bomben på flytoalettet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Bøndene vil ha igjen for bortfall av eksportstøtte

Sverige knuser oss på musikkinntekter

Nå snur dollarkursen

Se DNTV: Søstrene Fredriksen på julelunsj

Søstrene Fredriksen på julelunsj
Døtrene Kathrine og Cecilie hastet forbi fremmøtt presse, da de ankom farens tradisjonsrike julejunsj på Theatercaféen i Oslo.
00:26
Publisert: