Den mest åpenbare nyheten med Zeppelin Air er støtten for Apples trådløse tilkobling AirPlay. Etter å ha benyttet dataen for å stille inn Zeppelin så kobler den seg til hjemmets trådløse nettverk.

Lydkvalitet
Hyggelig nok har ikke B&W nøyd seg med bare å legge til en ny musikkilde. De har faktisk skrudd en del på lyden også. Til å begynne med har elementenes individuelle forsterker fått høyere effekt slik at den nå pumper 4x25 watt til de to diskantene og to mellomregisterelementene samt 50 watt til bassen. Høytalerelementene er også oppdatert. Diskantene er de samme som i datahøyttalerne MM-1 og mellomregisterelementene har blitt mindre for å få bedre spredning. Digital-til-analog konverterne har blitt oppgradert og klarer nå høyoppløst lydformat i 24 bit/96 kHz. Man har til og med en egenutviklet DSP for å få optimal kontroll.

Og det merker man. Om vi var imponert over Zeppelins lydkvalitet, er vi nå betatt. Musikken låter klarere og mer detaljert. Og takket være at de to store bassrefleksportene på baksiden bruker samme golfballmønster som i 800 Diamond-serien, lykkes man med å få til en fantastisk bra bassgjengivelse for et såpass forholdsvis lite apparat. Det låter ganske enkelt flott gjennom hele frekvensregisteret.

Uansett hva man kaster på den av musikkgenre vakler den ikke. Rockegitarene hyler så hårene reiser seg på armene, elektronisk lyd har den rette snerten, akustiske stykker har klang og åpenhet og dansemusikk gir virkelig trøkk til bena.

 

Konklusjon
Om gamle Zeppelin var utmerket, er Zeppelin Air fantastisk. Det er et helt nytt apparat under skallet som faktisk låter enda bedre. Takket være støtte for AirPlay kan man nå strømme musikk trådløst til den, samtidig som man også får muligheten til å ha musikk i flere rom samtidig. Til tross for dette er den billigere enn forgjengeren. Det er bare å kapitulere, kaste ut mikroanlegget og sette en Zeppelin Air i hyllen i stedet.

Les full test av B&W Zepplin Air på Lyd & Bilde.

Les flere tester i vår testseksjon.