Koronavirusepidemien bringer død og vanskeligheter over hele verden, og har brakt reising og overnattinger til nærmest fullstendig tilstand. Det går også hardt utover boligutleietjenesten Airbnb.

Ifølge den amerikanske avisen Wall Street Journal har selskapet nemlig kraftig voksende tap, som bare så langt har nådd mange hundre millioner dollar så langt i år.

Det tilsvarer mange milliarder norske kroner.

Vil hjelpe

WSJ viser til ikke-navngitte kilder som er tett på Airbnb, og skriver at selskapet – som er et av USAs dyreste ikke-børsnoterte selskaper – nå jakter på friske penger. Airbnb har hatt planer om å bli børsnotert i år, men også disse planene er nå helt i det blå, ifølge kildene.

Selskapet har fire milliarder dollar i likviditet og er sammen med styret vårt fokusert på hvordan vi kan hjelpe samfunnet til å stå av denne krisen, opplyser en ikke-navngitt Airbnb-talsmann til avisen.

367 mrd. kr

Selskapet ble i 2017 verdsatt til 31 milliarder dollar, tilsvarende 367 milliarder norske kroner med dagens kronekurs, men verdien på selskapet er nedadgående, ifølge WSJs kilder.

Hvor høyt selskapet verdsettes vil være avgjørende for hvordan ledelsen i selskapet vil håndtere innhentingen av ny kapital. Jo lavere verdi som settes, jo større eierandel får nemlig nye investorer.

Airbnb har ønsket å gå direkte på børs uten at det gjøres en kapitalinnhenting samtidig, eller et såkalt spredningssalg. Nå er planene endret, og dersom en børsnotering gjøres nå, vil det kombineres med å hente inn mer penger.

Dersom Airbnb går videre med børsplaner er det flere ting som må på plass:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Viruskrisen må være over
  • Aksjemarkedene må være stabilisert
  • Og selskapets finanser må være stabilisert