Myndighetene skal undersøke beskyldninger om svindel, bestikkelser og korrupsjon i selskapet, melder nyhetsbyrået AFP.

«Disse beskyldningene gjelder uregelmessigheter som omfatter et tredje ledd», skriver Serious Fraud Office (SFO) i en pressemelding søndag.

SFO opplyser at etterforskningen ble åpnet i juli, og ber nå alle som sitter på relevant informasjon om å melde seg.

– Samarbeider

En talsperson for SFO uttalte også at ytterligere opplysninger om etterforskningen ikke vil bli offentliggjort før det foreligger en siktelse mot Airbus Group, eller etterforskningen avsluttes.

Airbus Group er en europeisk produsent av passasjer- og militærfly, helikoptre, innretninger innen romfart og diverse forsvarsutstyr, blant annet raketter samt radarutstyr.

Selskapet har skrevet i en pressemelding at de er oppmerksomme på granskningen og at de samarbeider med etterforskerne i saken.

– Tilbakeslag

Talsmann Jeremy Greaves i Airbus opplyser at de ble informert om etterforskningen fredag.

– Det var vi som selv oppdaget denne saken og gikk videre til myndighetene med den. Dette er del av vår forsterkede antikorrupsjonsarbeid. Ledelsen har tatt tydelige grep og er klare på å løse denne saken i samarbeid med myndighetene, sier Greaves.

Airbus informerte myndighetene om uregelmessighetene i april. Samme måned stanset Storbritannia utskrivninger av eksportkreditt til selskapet, noe franske og tyske myndigheter i ettertid også har gjort.

Etterforskningen er ventet å ta år, og blir beskrevet av Financial Times som et «alvorlig tilbakeslag for selskapet». (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.