På pulten til løypesjef Hege Blichfeldt Sheriff i Skiforeningen ligger en bunke med 70 søknader til stillingen som markakonsulent, skriver Dagens Næringsliv.

Blant dem som har søkt på jobben er en rekke siviløkonomer, arkitekter, eiendomsmeglere, en pilot, en kaospilot, statsvitere, adjunkter, MBA-ere og jurister. Bare halvparten innfrir de faglige kravene som er nøye beskrevet.

- Det virker som vi er en attraktiv arbeidsgiver. De som søker hver gang vi utlyser en stilling, er mennesker som ser ut til å søke med hjertet og ikke bare hjernen, sier hun til DN.

Blichfeldt Sheriff regner med å kåre den riktige i løpet av et par uker.

Vraker sikre jobber
Også den Norske Turistforening får svært mange søkere hver gang en stilling blir utlyst, samt en jevnlig strøm av åpne søknader fra folk med gode, sikre jobber som ønsker en alternativ livsstil.

De bytter gjerne høy lønn med ny livsstil.

- Vi opplever helt klart at mange kan tenke seg en jobb med annet innhold, noe som de brenner for, sier kommunikasjonssjef Merete Habberstad i DNT sentralt.

40 kandidater søkte nylig jobb som bygningssjef for 102 av foreningens hytter i Oslomarka og fjellheimer som Jotunheimen, Rondane og Hardangervidda, mange i stillinger med millionlønn.

DNT sier også at mange akademikere søker når det utlyses stillinger som bestyrere for foreningens hytter, en jobb som innebærer å bo store deler av året i fjellheimen.

Sportshuset-sjef ble grøtnisse
En som har skiftet beite er Sigmund Engan-Skei som etter åtte års karriere i detaljhandelen sa opp sjefsjobben i Sportshuset.

Han er fersk prosjektmedarbeider i Barnas Turlag - en underavdeling av Turistforeningens (DNT) avdeling Oslo og Omegn, og skal nå leve av å få barn til å like friluftslivet.

Han danket ut 64 søkere og hadde sin første arbeidsdag 18. august.

De neste dagene skal han servere 1200 porsjoner julegrøt til skoleklasser og barnehager som har spasert en times tid inn til Sæteren gård i Bærumsmarka.

- Dette er kaos, men gøy. Jeg har gått en god del ned i lønn. Men jeg tjener nok. Hodet og tankene er lettere og jeg har mer tid til venner og fritidsaktiviteter, slår Engan-Skei fast overfor Dagens Næringsliv.

Les også: Overlev jobben du hater

50 timer overtid - på én uke (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.