Akastor fikk en ebitda på -169 millioner kroner i tredje kvartal 2015, mot 853 millioner kroner i samme periode året før.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport mandag.

Akastor opplyser videre at driftsinntektene var 3.678 millioner kroner i kvartalet (5.095).

Driftsresultatet ble -1.576 millioner kroner (579).

Akastor arbeider med å øke takten i kostnadsreduksjonsaktiviteter og satt i gang planer for å kutte arbeidsstyrken med 33 prosent.

Det fremkommer av kvartalspresentasjonen til selskapet mandag.

Det ventes at MHWirth vil spare 1,4 milliarder kroner gjennom igangsatte nedbemanninger.

Per utgangen av september i år er den samlede bemanningen i Akastor ned 20 prosent, eller 1.500 ansatte, til 6.098.

Selskapets ordreinngang var 2.358 millioner kroner i kvartalet (11.356).

Ordrebeholdningen totalt var ved utgangen av kvartalet 17.781 millioner kroner (20.257).

Selskapet har skrevet ned Akofs Seafarer med 1.037 millioner kroner, drevet av de svake markedsutsiktene som ventes å fortsette på kort til mellomlang sikt.

- Utfordrende

«Skipet er, og vil fortsette å være, aktivt markedsført for arbeid i subsea-konstruksjons- og service-markedet så vel som LWI», heter det i rapporten.

- Markedet som påvirker Akastors portefølje-selskaper forblir utfordrende og forventes å svekke seg videre de neste kvartalene. Vi fokuserer intenst på å tilpasse hvert selskaps kostnadsbase, skriver Kristian Monsen Røkke i kvartalsrapporten.

Han skriver videre at det har vært noen spennende første måneder i sjefsstolen og et privilegium å jobbe med organisasjonens talentfulle stab.

- Mens mange tegn peker mot en forlenget nedtur i offshore- og oljeservicesektoren, fokuserer vi på dagens fundamentale virkelighet for både å sikre lønnsomhet på lavere aktivitetsnivåer og å bygge et sterkere Akastor på lang sikt, skriver han.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.