Det kommer frem i en børsmelding mandag.

Avtalen omfatter Frontica Groups ITO- og BPO-virksomhet, men ikke bemanningsvirksomheten Frontica Advantage.

- Frontica har gjennomgått en imponerende organisasjonell utvikling og vil nå få ytterligere fordeler fra Cognizant's markedsposisjon og teknologiske infrastruktur, sier Akastor-toppsjef Kristian Røkke i en kommentar.

- Denne transaksjonen er strategisk fornuftig for alle parter, sier han videre.

Det Aker-dominerte oljeservice-selskapet Akastor selger Frontica Business Solutions for 1,025 milliarder kroner på gjeldfri basis. Selskapet venter en regnskapsmessig gevinst på omlag 500 millioner kroner fra salget, og frigjør rundt 900 millioner kroner i kontanter.

- Jeg er stolt over det Frontica har oppnådd de siste årene, og har stor tro på selskapets posisjonering for fremtidig vekst, sier Frontica-toppsjef Niels Didrich Buch i en kommentar.

 

 

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Et kupp i nobelkomiteen, en rasende stormakt, en fortvilet utenriksminister: Her får du et lite utdrag fra boken
Dagens Næringsliv presenterer Eselet og dragen - en nobel affære. Les hele den satiriske romanen om nobelkomiteen og Norges forhold til Kina i DN fra 1. oktober.
01:25
Publisert:
 

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: