Akastor tar grep i MHWirth, det største selskapet i Akastor-porteføljen. 50 prosent av ordreboken til MHWirth er knyttet til Brasil.

Det er ventet at virksomheten får en ebitda i første kvartal på 43 millioner kroner, eksklusive restruktureringskostnader på 40 millioner. Samtidig kunngjør selskapet 750 oppsigelser.

Akastor ble ifjor skilt ut fra Aker Solutions. I selskapet ligger kontoreiendom, tre oljeserviceskip, ankerhåndteringsbåter, boreteknologi, proses­­­­systemer med mer som skal ut­­­vikles og eventuelt selges dersom det lykkes å få en bra pris.

Det var tidligere opplyst at MHWirth skulle gjennomføre en nedbemanning på 500-750 personer, som ville gi årlige kostnadsbesparelser på 500-600 millioner kroner. Restruktureringskostnadene var da ventet til 100 millioner dollar for første halvår 2015.

Restruktureringskostnadene i kvartalet blir på 40 millioner kroner, og det opplyses at restruktureringsprosessen har ført til svakere produktivitet i MHWirth, noe som har påvirket resultatet negativt. I tillegg er det usikkerhet og forsinkelser knyttet til virksomhetens prosjekter.

MHWirth har i kvartalet sett en ytterligere økning i arbeidskapitalen på 600 millioner, primært som følge av utsettelser på prosjekter.

Samtidig opplyser Akastor at den sterke dollaren i forhold til kronen har påvirket den rapporterte rentebærende nettogjelden på flere måter. De samlede effektene beløper seg til rundt 500 millioner kroner, men dette vil ikke påvirke resultatet.

Det opplyses også at Akastor har sikret seg et nytt lån på 122,5 millioner dollar i kvartalet for å finansiere kjøpet av «AKOFS Seafarer».

De nevnte faktorene er hovedgrunnene til at netto rentebærende gjeld økte med omkring 2,3 milliarder kroner i kvartalet, opplyses det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.