Sjefen for Kjell Inge Røkkes børsnoterte investeringsselskap Aker fikk 14 millioner kroner i lønn i 2014, noe lavere enn året før.

Ifjor ble det heller ikke noe bonus å snakke om for Øyvind Eriksen. Året før var bonusen på drøyt ni millioner kroner.

Eriksens årlige bonus siden han ble Aker-sjef i 2009 har ligget å åtte-ni millioner kroner. 2014 ble dermed første år med tilnærmet null bonus.

Men bonuskuttet skyldes ikke at styret var misfornøyd med Eriksens innsats.

Sa nei

Styret tilbød konsernsjefen bonus.

- Styret har også i 2014 konkludert med at han har gjort en meget god jobb for Aker. Han ble tilbudt bonus, men takket nei, sett i lys av verdifallet for Aker i 2014, sier Akers informasjonsdirektør Atle Kigen.

Akers verdijusterte egenkapital, som er selskapets favorittnøkkeltall, falt 6,3 milliarder kroner, eller 26 prosent, sammenlignet med året før.

Fallet skyldes at Akers børsnoterte investeringer innen olje, med oljeselskapet Det norske og oljeserviceselskapet Aker Solutions i spissen, falt kraftig.

 

Lønnskutt

Uten bonus fikk Eriksen et lønnskutt på cirka ti millioner kroner i 2014 sammenlignet med året før.

Eriksen har i en årrekke vært den toppsjefen i et norsk selskap med høyest lønn. Selv med lønnskuttet er han fortsatt i norgestoppen.

Les også:

Her får tre av fire jobb før studieslutt

Forsinkelser og innstillinger på Gardermoen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.